Znanost za bolju dijagnostiku

Simpozij ”Znanost za bolju dijagnostiku: Novi koraci u laboratorijskoj medicini”

Poštovani,

čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na prvi Simpozij ‘’Znanost za bolju dijagnostiku: Novi koraci u laboratorijskoj medicini’’ koji će se održati 7. rujna 2024. godine u dvorani Zrinjevac, KB ”Sveti Duh”, Ulica Sveti Duh 64, Zagreb.

Posljednjih desetljeća svjedoci smo ekspanzivnog razvoja laboratorijske medicine te je današnja rutina do prije nekoliko godina bila tek dio znanstvenih istraživanja. Stoga je sinergija znanosti, laboratorijske medicine i medicinsko-laboratorijske dijagnostike osnova nezamjenjive današnje dijagnostike u zdravstvu i omogućuje nam poboljšanje i implementaciju novih dijagnostičkih postupaka u bližoj budućnosti u svrhu liječenja i očuvanja zdravlja.

Cilj Simpozija je okupljanje znanstvenika, liječnika i medicinsko-laboratorijskih djelatnika, razmjena rezultata najnovijih dostignuća, naprednih tehnika i metoda. Želja nam je potaknuti na razmišljanje i planiranje uvođenja najnovijih dijagnostičkih postupaka koji dovode do poboljšanja zdravstvenog sustava i medicinskih usluga. Koje nam prednosti i prepreke donosi znanost u dijagnostici, te kako ih premostiti da bismo osigurali kvalitetu i izvrsnost koju njegujemo i kojoj težimo u budućnosti.

Program simpozija upotpunit će pozvana izlaganja istaknutih hrvatskih znanstvenika, stručnjaka iz laboratorijske medicine i laboratorijske dijagnostike, koji će dati pregled istraživačkih aktivnosti, naprednih dijagnostičkih metoda te sustava najviše organizacije i osiguranja kvalitete u radu dijagnostičkih laboratorija.

Organizatori Simpozija su stručno Društvo magistara medicinsko-laboratorijske dijagnostike u suradnji s Hrvatskim Društvom histo i citotehnologa Hrvatske udruge laboratorijske medicine te Klinička bolnica “Sveti Duh”.

Srdačno Vas očekujemo!

Organizacijski odbor Simpozija

 

Za sudjelovanje potrebno je registrirati se do 15.07.2024. putem linka za registraciju: registracija. Broj sudionika je ograničen.

Upute za prijave sažetaka nalaze se na linku: upute za autore. Rok za dostavu sažetaka je 10.08.2024, a ispunjen obrazac potrebno je imenovati na način ime i prezime prvog autora_naslov rada te ga dostaviti na email: prijavasazetaka@gmail.com.

Znanstveni odbor zadržava pravo donijeti odluku hoće li prijavljeni rad biti poster ili usmeno izlaganje.

 

 

Simpozij će biti vrednovan sukladno Pravilniku HKZR-a o sadržaju, rokovima i postupku provjere stručnosti zdravstvenih radnika medicinsko-laboratorijske djelatnosti.

 

Pokroviteljstva:

HKZR logograd zagreb logo

 

 

 

Upute za uplatu kotizacije klikom na: Znanost za bolju dijagnostiku